Anglais Modernist bread : the art and science (édition en anglais)

À propos

Modernist Bread is a revolutionary new understanding of one of the most important staples of the human diet.
Created by the team that published the award-winning Modernist Cuisine, this massive treasury of practical knowledge and groundbreaking techniques captures over four years of independent research and collaborations with leading industry professionals; the result is the most in-depth look at bread to date.
Stunning photography brings the complete story of bread to life across more than 2,300 pages-uncover its incredible history, loaves from every corner of the world, and the breath-taking beauty of scientific phenomena at work above and below the crust. In addition, you will discover innovative recipes and techniques developed by the Modernist Cuisine team that have not been published anywhere else. Housed in a sleek stainless steel case, this five-volume set contains more than 1,500 traditional and avant-garde recipes, as well as a wire-bound kitchen manual so that you can easily bring all of the recipes into the kitchen in one compact collection.
Modernist Bread is sure to become an invaluable resource for anyone who has a thirst for knowledge about bread or wants to advance their craft. This book is a call to arms for any baker-whether you are a strict traditionalist, avid modernist, home baker, restaurant chef, or an artisanal baker-to embrace the possibilities of invention and follow your inspiration to make breads in your own way.
Modernist Cuisine team is an interdisciplinary group in Bellevue, Washington, founded by Nathan Myhrvold. The team comprises scientists, research and development chefs, a full editorial and photography department, and business and marketing staff-all dedicated to advancing the science of the culinary arts through creativity and experimentation.


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  • Auteur(s)

    Nathan Myhrvold

  • Éditeur

    The Cooking Lab

  • Distributeur

    Sodis

  • Date de parution

    16/11/2017

  • EAN

    9780982761052

  • Disponibilité

    Disponible

  • Nombre de pages

    2 196 Pages

  • Longueur

    40 cm

  • Largeur

    35 cm

  • Épaisseur

    34 cm

  • Poids

    23 968 g

  • Support principal

    Coffret / Boîte

Infos supplémentaires : Relié  

Nathan Myhrvold

Nathan Myhrvold est le directeur général et fondateur d'Intellectual Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking Ventures, entreprise dédiée au développement et à l'investissement dans les inventions. Si Myhrvold sait stimuler le potentiel créatif des autres, il est lui-même inventeur avec, à son actif, plus de 250 brevets délivrés ou déposés, dont plusieurs dans le domaine de la technologie alimentaire.
Jusqu'en 1999, il a été directeur technologique chez Microsoft, déterminant les axes de recherche de l'entreprise et supervisant de nombreux projets de technologie avancée. Après avoir travaillé deux ans comme stagiaire au célèbre restaurant français de Seattle, Rover's, Myhrvold a parachevé sa formation culinaire avec le chef Anne Willan à L'École de la Varenne. Il a de plus travaillé comme directeur gastronomique pour Zagat Survey, qui édite les fameux guides Zagat des restaurants. Myhrvold a contribué à diffuser les recherches originales sur la cuisine sous-vide sur des forums culinaires, et
ses techniques de sous-vide on été présentées dans le New York Times Magazine, Wired et dans la série télé Gourmet's Diary of a Foodie, diffusée sur PBS. Myhrvold a obtenu des diplômes de mathématiques, géophysique et physique de l'espace à l'UCLA, et des doctorats d'économie mathématiques et de physique théorique à l'Université de Princeton. Lors de son post-doctorat à l'Université de Cambridge, Myhrvold a fait des recherches sur les théories quantiques de la gravité avec le célèbre cosmologue Stephen
Hawking.

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